Zaterdag 21 Maart is er de eerste editie van een terug te keren festival, Rock Hard Eibergen. Een nieuw initiatief van Cafe Grand Canyon om de bekendere rockbands naar Eibergen te halen. Op de eerste editie van Rockhard zullen de volgende bands staan: Zeus, Non Divine en Six Eleven.

ZEUS

De hoofdact Zeus is de band waarin frontman Jeroen van Koningsbrugge (Lama's, Draadstaal, Ik hou van Holland) een promimente rol heeft. Van Koningsbrugge ook wel Cornellbrugge genoemd door zijn gelijkenis in stem met de ex-zanger van Soundgarden, heeft niet alleen acteertalent en humor, hij blijkt ook een zeer verdienstelijk zanger te zijn. Het vorig jaar verschenen album wordt veelal vol lof ontvangen en vergeleken met de topdagen van Alice in Chains en het oudere werk van Black Sabbath. De muziek van Zeus valt te omschrijven als heavy logge stoner rock met uithalen richting onvervalste grunge, en dit is volgens OOR dan weer een dik compliment. Een geweldige band met veel power in de muziek die ze ten gehore brengen, zo dus ook deze avond tijdens Rockhard.

NON DIVINE

Non Divine vervolgens zal menig rock hart laten smullen. De band bestaat al flink wat jaren en speelde al met grote namen, Queensryche, Nevermore en de lijst gaat wel even door. De in 2007 uitgekomen cd was toch wel de doorbraak voor deze formatie. Non Divine is een zeer bekwame rockband met een veelbelovende toekomst die op dit moment volop aan het werk is het volgende album op te nemen. Er valt dus nieuw materiaal te beluisteren op Rockhard.

SIX ELEVEN

De openingsband die avond, Six Eleven, uit de regio Rotterdam met een lekkere mix van humor en rock. Een daadkrachtige rockband met zeer veel muzikaal talent en kwaliteit. Deze band zal je meevoeren in hun onvervalste rock state of mind.

De aanvang is 21:30 uur en de kosten zijn 6 euro voor een kaartje.

Fabrieksstraat 1 Eibergen

Zie www.myspace.com/rockhardfestivaleibergen voor meer informatie.